Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hádka dvou mužů skončila použitím pepřového spreje a epileptickým záchvatem

Nepříjemnou dohru měla hádka dvou mužů u jedné z restaurací v Českých Budějovicích. Jeden z nich totiž ukončil spor použitím pepřového spreje. Napadený muž ale začal po útoku vykazovat známky epileptického záchvatu. Přivolaní strážnici mu poskytli první pomoc a přivolali zdravotníky.

Incident se odehrál ve čtvrtek 4. dubna před 11 hodinou večer u pivovaru v ulici Karolíny Světlé. Ostraha podniku přivolala namísto strážníky městské policie kvůli hádce dvou mužů. Konflikt totiž třiapadesátiletý muž ukončil tak, že mladšímu z dvojice nastříkal do očí pepřový sprej. 

„Strážníci proto na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Přítomný muž však začal vykazovat známky epileptického záchvatu. Strážníci mu okamžitě poskytli první pomoc a kontrolovali jeho životní funkce až do příjezdu zdravotníků,“ uvedla mluvčí městské policie Věra Školková. Zdravotníci muže převezli do nemocnice k dalšímu vyšetření. 

Hlídka městské policie se vydala vypátrat druhého aktéra. To se po chvíli podařilo. „Třiapadesátiletý muž se svěřil, že mu jeho známý měl odcizit jízdní kolo a on již nechtěl přebývat v jeho přítomnosti. A tak použil donucovací prostředek, aby ho vyprovodil. Nebylo divu, že v celém případu hrál svou úlohu alkohol,“ dodala Školková.

Případ strážníci předali přivolané hlídce státní policie.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, městská policie, hádka, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hádka dvou mužů skončila použitím pepřového spreje a epileptickým záchvatem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.