Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Šumavě připadlo pár centimetrů sněhu. Větší srážky přijdou v noci na sobotu

Meteorologové očekávají, že větší srážky jižní Čechy zasáhnou především v noci na sobotu. Nyní na Šumavě leží vrstva sněhu od tří do 20 centimetrů. Silničáři komplikace v dopravě nezaznamenali, silnice jsou holé a sjízdné.

„V sobotu můžeme očekávat, že se sněžení přesune i do nižších poloh. Dnes zatím nebyl úhrn srážek v Jihočeském kraji nějak vysoký. Platí to i pro Šumavu, kde od rána připadlo pár centimetrů sněhu," uvedla Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. V posledních dnech se na jihu Čech výrazně ochladilo. Zatímco před třemi týdny se teploty blížily až ke 30 stupňům Celsia, dnes se drží lehce nad nulou. Na Šumavě od rána lehce mrzne.

„Žádné komplikace v dopravě jsme zatím nezaznamenali. Ráno a dopoledne jsme udržovali vozovky především v okolí Šumavy, ale silnice jsou holé a sjízdné," uvedl Tomáš Musil ze správy údržby silnic Jihočeského kraje.

Podle předpovědi meteorologů může v noci na sobotu napadnout několik centimetrů sněhu. V nižších polohách zřejmě sníh rychle roztaje, jelikož půda je po teplém počasí z minulých dnů relativně prohřátá. Na Šumavě nebo například v Novohradských horách může sněhová vrstva vydržet i déle, protože tam budou teploty nižší.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sumava.eu, Český hydrometeorologický ústav

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě připadlo pár centimetrů sněhu. Větší srážky přijdou v noci na sobotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.