Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Prachatice letos investují do opravy památek ve městě přes pět milionů korun

Prachatice letos investují do opravy památek ve městě přes pět milionů korun. Jednomyslně to dnes schválili zastupitelé města. Polovinu částky bude stát druhá etapa oprav fasád Dolní brány. Letos to bude část směrem do parkánu a čelní část do Malého náměstí s vyobrazeným rožmberským jezdcem. Loni opravili dvě strany Dolní brány.

„Pro letošní rok byla městu Prachatice v Programu regenerace městských památkových rezervací (MPR) a městských památkových zón (MPZ) určena ministerstvem kultury státní finanční podpora ve výši 1,8 milionu korun. A k tomu navíc jsme dostali 100.000 korun jako odměnu v krajském kole soutěže o Cenu za nejlepší přípravu a realizaci programu regenerace MPR a MPZ za rok 2023,“ připomněl starosta Jan Bauer z ODS.

Mezi další opravy na Dolní bráně patří severozápadní část fasády, která je skrytá v půdě přistavěného domu. Město dále s využitím peněz od ministerstva kultury a vlastních financí přispěje na rekonstrukci fasád domů v Poštovní ulici a fasád domů v ulicích Hradební, Děkanská a Křišťanova. Město tak podpoří opravy historických fasád z vlastního rozpočtu celkovou částkou více než tři miliony korun.

Prachatice pro tento rok vyčlenily na investice 46,5 milionu korun. Vedení města připravilo vyrovnaný rozpočet s příjmy i výdaji 344 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, památky, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice letos investují do opravy památek ve městě přes pět milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.