Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Písečtí školáci vydělali na jarmarku přes devatenáct tisíc korun. Část darují psímu útulku

Písečtí školáci se učili hospodařit, vybudovali si firmu Rukoděl. Vyráběli ozdobné svícny, rybičky nebo andělíčky a vánoční zboží prodávali na jarmarku. Výdělkem podpoří psí útulek a částí peněz si zaplatí školní výlet.

Se světem byznysu v projektu Abeceda peněz se od začátku školního roku seznamovaly děti ze Základní školy Edvarda Beneše a Mateřské školy Písek. Své získané znalosti žáci páté třídy průběžně přenášeli do praxe. Vybudovaly podnik nazvaný Rukoděl a své první výrobky úspěšně prodávali na jarmarku v bance. Prodejem vánočního zboží si školáci vydělali 19 356 korun. Peníze plánují rozdělit, část výdělku věnují zvířecímu útulku Sirius v Záhoří u Písku, z části si pak zaplatí školní výlet.

„Projekt se nám líbil od začátku. Děti bavila exkurze, hodně jim dalo, že se podívaly, jak funguje banka,“ hodnotí třídní učitelka Jaroslava Deverová s tím, že děti se naučí pracovat s penězi, musí přemýšlet, jak vydělat, a co to znamená založit si firmu. „To vše se jim bude do budoucna hodit a proto bych projekt doporučila dalším,“ dodává učitelka.

Na výrobě vánočního zboží se podle ní podílely všechny děti. „Stmelilo je to jako třídu a vlastně to stmelilo i rodiče, kteří s tvorbou výrobků pomáhali,“ chválí si Deverová.

Školáci na jarmarku nabízeli ozdobné svícny, rybičky, andělíčky a další vánoční zboží. Při prodeji svých výrobků zapojili také hudební představení, které pomohlo upoutat pozornost kolemjdoucích.

Autoři | Foto Marta Vokurková

Štítky školák, firma, peníze, útulek, projekt, Edvard Beneš, Písek, Sirius XM Radio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písečtí školáci vydělali na jarmarku přes devatenáct tisíc korun. Část darují psímu útulku  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.