Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějcká nemocnice opět navyšuje rezervní kapacitu pro nemocné s koronavirem

Českobudějovická nemocnice od nadcházejícího pondělí odkládá veškeré hospitalizace, plánované do konce ledna, u kterých je to možné. Rovněž bude zastaveno objednávání nových pacientů k těmto procedurám.

„O odložení konkrétních typů výkonů rozhodne vždy primář oddělení. Pacienty, kterých se to týká, vyrozumí zdravotnický personál telefonicky, SMS či emailem, stejně jako na jaře a na podzim. Po obnovení plného provozu pacienty objednáme na nový termín. Prosíme osoby, kterým byl výkon zrušen, aby nás v případě zhoršení zdravotního stavu kontaktovali,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Opatření se netýká léčby akutních onemocnění a onemocnění, jejichž odklad by mohl vést k poškození zdraví pacientů. Jde zejména o onkologické zákroky, kardiovaskulárně-hrudní zákroky, velké ortopedické výkony a podobně.

„U pacientů, kteří jsou již k uvedeným procedurám přijati k hospitalizaci, se naplánovaný výkon provede. Podobně jako na podzim se jedná o zhruba padesát omezení péče,“ dodal Šnorek.

Vláda koncem listopadu zrušila po zhruba měsíci nařízení, kterým zakázala nemocnicím poskytovat odkladnou péči. Nemocnice tak mohly znovu provádět plánované operace, musely mít ale stále zálohy pro pacienty s onemocněním covid-19. Před Vánoci schválila vláda usnesení, podle kterého nemocnice mohou omezit zbytnou péči, aby reagovaly včas na případný nárůst počtu infikovaných novým koronavirem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv

Štítky České Budějovice, nemocnice, koronavirus, operace, COVID-19, pacient, Nemocnice České Budějovice, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká nemocnice opět navyšuje rezervní kapacitu pro nemocné s koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.