Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Českého Krumlova se vrací turisté a s nimi i kapsáři

Českokrumlovští policisté nabádají návštěvníky města, aby si hlídali své věci. Kromě turistů se totiž do ulic vrací také kapsáři. Jeden z případů se stal tento týden, když přišel muž o peněženku, kde měl peníze a osobní doklady.

Případem se zabývá policie. „Policisté obvodního oddělení v Českém Krumlově prověřují případ krádeže. Neznámý pachatel využil nepozornosti poškozeného a z pánské kabelky, kterou měl poškozený přehozenou přes rameno, mu odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a kreditní kartou,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Neznámý pachatel způsobil škodu ve výši sedm tisíc korun. V Českém Krumlově nejde o neobvyklý případ. V minulosti navíc policisté řešili krádeže také v kempech na Českokrumlovsku, kde zloději okrádali vodáky. Policisté proto nabádají k opatrnosti. 

„V létě, kdy je zvýšený výskyt turistů, zaznamenáváme větší počet kapesních krádeží. Z tohoto důvodu nabádáme, aby si všichni své věci bedlivě střežili a nedávali tak kapsářům šanci se na jejich účet obohatit,“ vyzval Šupík.

S případy pomáhá policistům mětský kamerový systém, který monitoruje některá místa. Patří mezi ně například vstup do centra ve směru od parkovišť v Jelení zahradě. „Monitoruje i prostor kolem lávky pod Plášťovým mostem, která je častým působištěm kapsářů, a prostor na ní,“ uvádí na svém webu českokrumlovská městská policie. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky krumlov, turisté, kapsáři, policie, peníze, zloděj, Český Krumlov, kapsářství, krádež, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Českého Krumlova se vrací turisté a s nimi i kapsáři  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.