Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie hledá svědky nehody, při které byl těžce zraněn cyklista

Jihočeští policisté vyšetřují od úterního večera dopravní nehodu, při které řidič osobního auta srazil muže jedoucího na elektrokole. Cyklista utrpěl velmi vážná zranění, se kterými byl transportován do nemocnice.

Nehoda se stala před osmou hodinou večer na silnici I/20 mezi Bavorovicemi a Dasným. Řidič jedoucí v šedém autě Citroën Jumpy srazil mezi bavorovickým mostem a dasenskou rozvodnou cyklistu na elektrokole. „Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, hustotě provozu, povětrnostním podmínkám a vlastnostem nákladu, a přehlédl ve stejném směru jedoucího cyklistu,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Sražený muž středního věku zůstal podle mluvčí záchranářů Petry Kafkové po nehodě ležet v bezvědomí. Svědci nehody mu až do příjezdu zdravotníků poskytovali první pomoc. „Lékař záchranné služby po prvotním vyšetření pacienta vyslovil podezření na závažný úraz hlavy. Pacient byl v rámci přednemocniční neodkladné péče zajištěn žilním vstupem, uveden do umělého spánku, imobilizován krčním límcem a celotělovou vakuovou matrací,“ doplnila Kafková.

Muž byl následně transportován do českobudějovické nemocnice. Kriminalisté žádají případné svědky, kteří nehodu viděli nebo ji mohli natočit na palubní kameru v autě, aby se ozvali na telefonní číslo 974 226 460 nebo na linku 158.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá svědky nehody, při které byl těžce zraněn cyklista  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.