Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Vyšetřování vraždy na Jindřichohradecku pokračuje, obviněnému hrozí výjimečný trest

Policisté stále prošetřují vraždu a pokus o vraždu, ke kterým došlo v noci na čtvrtek 29. srpna. Násilný útok na dvojici středního věku si vyžádal jednu oběť a policisté již zadrželi podezřelého. Nyní mu hrozí výjimečný trest.

Ve čtvrtek 29. srpna, krátce před druhou hodinou ráno, vyjížděli policisté do jedné obce na Jindřichohradecku kvůli případu, který na tísňovou linku oznámil soused napadené dvojice. Policistům sdělil, že k němu přiběhl zraněný soused s tím, že on a žena, se kterou bydlí, byli napadeni. Samotný útočník podle jeho slov po napadení z místa činu utekl. Podle informací portálu iDnes.cz měl být útočníkem mladý muž, který napadl svou matku a otčíma.

„Na místo vyjeli policisté z obvodních oddělení, policejní kynologové, okresní a následně krajští kriminalisté. Útočníka, kterým je jednatřicetiletý muž, policisté zadrželi nedaleko místa činu,“ popsala policejní mluvčí Lenka Krausová.

Žena středního věku po útoku bodnou zbraní zemřela, muž byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Kriminalisté na místě provedli všechny neodkladné a neopakovatelné úkony a následně sdělili jednatřicetiletému muži obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a zvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu.

V médiích se po útoku objevily zprávy, že napadená dvojice měla kvůli násilnickým sklonům mladého muže dlouhodobě strach o svůj život. Kvůli hádkám a šarvátkám už u nich v minulosti měla zasahovat policie. Tato tvrzení však policejní zástupci vyvrátili. „Policisté v rámci vyšetřování případu nezjistili, že by poškození v minulosti oznamovali násilné jednání obviněného muže,“ sdělila Krausová.

V případě prokázání viny hrozí muži až výjimečný trest. Kriminalisté nyní podali státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Policisté prošetřují vraždu v obci na Jindřichohradecku, již zadrželi podezřelého

Krajští kriminalisté od dnešního rána prošetřují násilný útok na dvojici středního věku. Žena násilný útok nepřežila, muž je hospitalizovaný. Policisté již zadrželi muže, který má násilný útok pravděpodobně na svědomí.

Jde o sedmé násilné úmrtí, které letos kriminalisté na jihu Čech vyšetřují. V únoru obvinili z vraždy tři muže, kteří podle policie zabili v Českém Krumlově koncem ledna svého kamaráda a snažili se předstírat, že uhořel. Případ začal v těchto dnech řešit českobudějovický krajský soud.

Trojice umlátila bezdomovce kvůli penězům, alkoholu a tabáku. Mužům hrozí až výjimečné tresty

Výjimečné tresty hrozí Františkovi Jirkovi, Alexandrovi Lebedovi a Tomáši Koňarikovi, kteří dnes stanuli před Krajským soudem v Českých Budějovicích. Podle obžaloby měli na konci ledna letošního roku v Českém Krumlově zavraždit osmapadesátiletého...

Na konci února policisté našli dva mrtvé po požáru chaty a auta na Písecku. Z vyšetřování vyplynulo, že to byla vražda a sebevražda. Muž zabil ženu a následně sebe a ještě před tím napadl jiného muže, jehož zranil. V dubnu policie obvinila z pokusu o vraždu ženu z Vimperku na Prachaticku, napadená seniorka útok přežila.

Také v dubnu policie obvinila staršího muže z Dačic na Jindřichohradecku z vraždy družky. Zadržený se k činu se přiznal. Od července policie vyšetřuje dvě další vraždy, které se staly v rozmezí dvou dnů. Při jedné násilně zemřela na Písecku žena, při druhé v Českých Budějovicích muž.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, krimi, Jindřichohradecko, vražda, vyšetřování, podezřelý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšetřování vraždy na Jindřichohradecku pokračuje, obviněnému hrozí výjimečný trest  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.