Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mohli jsme uhrát nějaký bod, řekl trenér Dynama po prohře. Klub řeší posily

První ligový zápas se fotbalistům Dynama nevydařil. Po chybách v obraně Jihočeši prohráli v Uherském Hradišti. Podle trenéra Marka Nikla si předvedená hra výsledek nezasloužila. Už v neděli do Českých Budějovic přijede pražská Slavia.

„Moje hodnocení bude velmi stručné. Jsem velmi zklamán z výsledku, protože předvedená hra si to nezasloužila. Mohli jsme tu uhrát nějaký ten bod. Tři góly jsme soupeři darovali, ale fotbal se skládá z chyb, kterých jsme udělali dost,“ řekl trenér Marek Nikl na tiskové konferenci po zápase.

Jihočeši udělali v utkání se Slováckem řadu chyb v obraně a obdrželi celkem čtyři branky. Za Dynamo se dokázal prosadit pouze Jakub Hora z penalty. 

„Slovácko je kvalitní a zkušený tým. Pocítili jsme to po prvním poločase. Nepanikařili jsme, pokračovali jsme ve hře, dostali jsme se nahoru a měli jsme tam hodně situací, které zaváněly gólem,“ popsal trenér. Místo toho však přišla další branka Slovácka. 

Dynamo vyhlíží před startem ligy dvě posily. Klub řeší vstup silného partnera

O sestavě pro nedělní utkání se Slováckem už mají trenéři téměř jasno. I přesto ale řeší českobudějovické Dynamo příchod některých posil. Na dnešní tiskové konferenci to řekli zástupci klubu. Trenéři zhodnotili letní přípravu, majitel klubu...

Jihočeši mají náročný začátek sezony. V neděli přijede na Střelecký ostrov Slavia, poté hrají České Budějovice venku s Hradcem Králové a následuje další těžký domácí zápas s Viktorií Plzeň. 

Klub chce rozšířit kádr o jednoho až dva hráče, na tiskové konferenci před sezonou o tom mluvil například nový sportovní manažer Jan Podroužek

„Doplnění kádru je určitě ve hře. V průběhu několika týdnů bychom měli početně i kvalitně mužstvo doplnit, abychom v konkurenci obstáli a naplnili naše cíle. Bavíme se o jednom hráči do defenzivy a jednom do ofenzivy,“ popsal.

Nevyužití téhle šance bych litoval, říká Podroužek. Kádr Dynama chce omladit

V minulosti o fotbalových přestupech psal, nyní je sám řeší. Jan Podroužek se stal sportovním manažerem českobudějovického Dynama, kde už se zapojil do budování kádru pro nadcházející sezonu. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu popisuje svou novou...

Jeho slova potvrdil v neděli Marek Nikl. „Máme jednání o některých hráčích,“ řekl a upřesnil, že ve hře je jeden útočník a jeden fotbalista na kraj hřiště. 

Budějcká Drbna před nedávnem informovala například o zájmu o ukrajinského útočníka Bogdana Viunnyka. Ten patří ukrajinskému Šachtaru Doněck a letos hrál mimo jiné na mistrovství Evropy do 21 let. Zájem Jihočechů podle informací redakce trvá.

Jeden fotbalista by do Českých Budějovic mohl dorazit z Islandu, odkud přichází do Evropy řada mladých hráčů. „My bychom rádi, kdyby jeden z nich přišel k nám. Stále se tam objevují zajímavé individuality,“ řekl Podroužek v rozhovoru pro Budějckou Drbnu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky marek nikl, dynamo, české budějovice, slovácko, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohli jsme uhrát nějaký bod, řekl trenér Dynama po prohře. Klub řeší posily  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.