Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Napadení fanouška Jablonce skončilo obviněním tří pracovníků bezpečnostní agentury

Jihočeští kriminalisté obvinili tři osoby z napadení hostujícího fanouška při utkání Českých Budějovic s Jabloncem. K incidentu došlo na českobudějovickém Střeleckém ostrově v loňském roce. Fanouška měli obvinění táhnout po zemi a udeřit ho pěstí do hlavy. Agentura loni na jaře uvedla, že už dotyční pro firmu nepracují.

O obvinění dnes informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. „Kriminalisté z Českých Budějovic zahájili v lednu letošního roku trestní stíhání tří členů bezpečnostní firmy, ta měla zajišťovat pořádek při fotbalovém utkání na Dynamu v Českých Budějovicích v dubnu roku 2023 při utkání mezi Českými Budějovicemi a Jabloncem nad Nisou,“ uvedl Matzner.

K incidentu došlo loni v dubnu. Potyčka měla odstartovat na tribuně v sektoru hostujících fanoušků a pokračovat za tribunou. Také tam se ale nachází kamery, incident pak natáčeli i někteří přihlížející. Budějcká Drbna dění i svědectví fanoušků přinesla 24. dubna.

K potyčce mezi fanoušky Jablonce a bezpečnostní agenturou mělo dojít včera odpoledne v Českých Budějovicích. Při ligovém utkání domácího Dynama podle jednoho z diváků "lítaly facky" v sektoru hostí. Na místě zasahovala policie, událostí by se...

Událost vyvolala vlnu reakcí. Incident komentovali zástupci klubů či Ligové fotbalové asociace (LFA). Právě LFA pak udělila Dynamu pokutu 350 tisíc korun. Domácí klub podle ní mohl celému incidentu zabránit. Rozhodnutí v komuniké vysvětlil loni v květnu Richard Baček, předseda disciplinární komise.

Nyní vyhlíží trest i tři lidé, kteří čelí obvinění z výtržnictví. „V poločase utkání, pravděpodobně při snaze uklidnit situaci, fyzicky napadli fanouška hostujícího klubu, kdy jej táhli po zemi a také udeřili pěstí do hlavy. To vše před dalšími diváky a na místě veřejně přístupném. Napadeného následně vyvedli z areálu stadionu,“ popsal Matzner.

Nejvyšší pokutu v letošní sezoně dostalo českobudějovické Dynamo za incident, ke kterému došlo při utkání s Jabloncem. Dnes o tom rozhodla Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Domácí klub podle ní mohl celému incidentu zabránit....

Napadený muž podle něj vyhledal lékařské ošetření, újma na zdraví mu však nebyla způsobena. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, dodal Matzner.

V jednom z vyjádření k incidentu Dynamo loni informovalo o tom, že už účastníci konfliktu pro bezpečnostní agenturu nepracují. „Nadále už pro nás pracovat nebudou, nebudou s námi spojovat své jméno a budou exemplárně potrestáni,“ vzkázal v prohlášení Dynama zástupce firmy PS Patrol. Českobudějovický klub chování členů bezpečnostní agentury odsoudil a distancoval se od něj.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fotbal Turist

Štítky české budějovice, dynamo, fotbal, jablonec, disciplinární komise, lfa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napadení fanouška Jablonce skončilo obviněním tří pracovníků bezpečnostní agentury  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.