Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sedláček pokračuje v Jihostroji, Polák vyhlíží výzvu v zahraničí

Českobudějovický Jihostroj dál řeší podobu kádru pro nadcházející sezonu. Tentokrát klub oznámil, co se změní u blokařů. Petera Ondroviče doplní Oliver Sedláček, který si připíše na jihu Čech už třetí sezonu. Do zahraničí naopak odchází Josef Polák.

Nejlepší fanoušci v Česku i oslavy v Masných krámech. Kryštof se loučí s Jihostrojem

Na jihu našel druhý domov. Čtyřicetiletý volejbalista Martin Kryštof se po zisku stříbrné medaile loučí s profesionální kariérou a s rodinou se vrací zpět na Vysočinu. V rozhovoru pro Budějckou Drbnu vypráví o uplynulé sezoně, životě v Českých...

Oliver Sedláček měl v uplynulé sezoně čtyři měsíce trable kvůli vleklým problémům se zády, do play-off se ale vrátil a klub je s jeho výkony spokojený. 

„Oliver je charakterově skvělý kluk, který na sobě tvrdě pracuje. Během dvou sezon u nás se hodně zlepšil a zařadil se k nejlepším blokařům v extralize. Myslíme si ale, že má potenciál být ještě lepší. Zranění ho limitovala v tom, aby se ukázal ve svém nejlepším světle. I proto jsme uvítali jeho rozhodnutí neabsolvovat letos po sezoně přípravu s národním týmem, aby se mohl po komplikovaném zranění doléčit a stoprocentně připravit na nadcházející extraligovou sezonu,“ sdělil v tiskové zprávě generální manažer Robert Mifka.

Jihostroj naopak opouští Josef Polák. Čtyřiadvacetiletý odchovanec se přes klubovou mládež vypracoval až ve stabilního člena A-týmu. V extraligovém dresu působil od roku 2017, pouze v letech 2019-2021 hostoval v Příbrami. Na svém kontě má Český pohár, dvě stříbrné medaile a jednu bronzovou. 

„Měli jsme dohodu i na příští ročník, ale Pepa už v průběhu sezony naznačoval, že by chtěl zkusit zahraniční angažmá. Vyhověli jsme mu, nechceme hráčům bránit v odchodu. Děkujeme mu za práci, kterou pro klub odvedl a přejeme mu hodně štěstí. Jsme na něj pyšní jako na jednoho z našich odchovanců a v budoucnu se naše cesty třeba znovu spojí,“ dodal Mifka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VK Jihostroj České Budějovice

Štítky volejbal, sport, české budějovice, jihostroj, přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedláček pokračuje v Jihostroji, Polák vyhlíží výzvu v zahraničí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.