Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kriminalisté uzavřeli říjnovou tragédii v Lenoře. Případ odložili, protože pachatel při výbuchu zemřel

Kriminalisté po půl roce uzavřeli výbuch a požár bytového domu v Lenoře. Záchranáři v říjnu z místa evakuovali celkem 19 lidí z toho devět skončilo v péči lékařů. Pachatel, který má celý případ na svědomí, se stal zároveň i jedinou obětí.

K výbuchu a následnému požáru došlo 3. října ve čtyři hodiny ráno. Na místě zasahovalo několik hasičských jednotek. Záchranná služba po příjezdu na místo vyhlásila stav mimořádné události kvůli většímu počtu zraněných. Záchranáři ošetřili celkem devět zraněných osob. Nejvážněji byli zraněni dva muži, kteří utrpěli rozsáhlé popáleniny. 

Hasiči od čtvrté hodiny ráno zasahují u výbuchu a požáru v bytovém domě v Lenoře na Prachaticku. Na místě je 9 jednotek hasičů, kteří z domu evakuovali celkem 19 lidí. Z toho devět zraněných předali do péče zdravotníků.

Výbuch si vyžádal i jednu oběť, kterou byl zároveň pachatel. Ten mezi druhou a čtvrtou hodinou ráno umístit propan-butanové láhve, nechal z nich unikat plyn a pak v koupelně svého bytu inicioval výbuch s následným požárem tohoto domu. 

Zločin úmyslného obecného ohrožení kriminalisté v uplynulých dnech odložili. „Trestní stíhání je nepřípustné, neboť pachatel uvedeného skutku zemřel,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner, který dodal, že škoda na majetku byla vyčíslena na 20 milionů korun. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hzsjkc.cz

Štítky Lenora, výbuch, policie, vyšetřování, případ, úmrtí, Prachaticko, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté uzavřeli říjnovou tragédii v Lenoře. Případ odložili, protože pachatel při výbuchu zemřel  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.