Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Budějce nabízí provoz občerstvení. Jedno v Budvar aréně, druhé u jezu

Město České Budějovice opět hledá provozovatele občerstvení. Výběrové řízení se tentokrát týká dvou míst. Zájemci se mohou hlásit o provoz areálu u Malého jezu, v druhém případě jde o Budvar arénu.

Informaci zveřejnil na svém facebookovém profilu náměstek primátorky Petr Maroš (ODS). Ve svém příspěvku narážel na kritiku, která se měla týkat soutěže na provozovatele Sportovního areálu Vltava. O výsledku informovala Budějcká Drbna.

„Osobně to sice považuju za blbost, protože jsem s několika případnými uchazeči osobně komunikoval a proč nakonec nepodali nabídku, nevím,“ vzkázal náměstek. Dodal, že nabídek na provoz občerstvení na Sokolském ostrově přislo víc, i přestože byla věc na úřední desce stejně.

Na projekt volnočasového areálu reagovalo na Facebooku opoziční Hnutí Občané pro Budějovice. „Současná radnice se totiž nezdržuje s architektonickými soutěžemi, s projednáváním návrhů s veřejností nebo s místními podnikateli. Možná proto jsme neviděli předem jediný návrh a do všech výběrových řízení spojených s novým areálem se přihlásil vždy jen jeden jediný uchazeč,“ vzkázali zástupci hnutí.

Provoz nového areálu u Vltavy získal jediný uchazeč. Podílet se na něm bude i krajský zastupitel

Na břehu Vltavy v Českých Budějovicích nyní vzniká volnočasový areál, už teď je ale jasné to, kdo ho bude provozovat. Do výběrového řízení se přihlásil jediný uchazeč. Je jím zapsaný spolek České Budějovice. Ten bude místo provozovat s firmou,...

„Každopádně abychom předešli nějakým nesmyslným osočováním v éteru, níže sdílím odkaz na úřední desku města, kde už visí záměr pronájmu občerstvení na Maláku a do konce týdne tam přibyde ještě záměr pronájmu bufetu u ledové plochy 2 v Budvar aréně,“ pokračoval Maroš ve svém příspěvku z pondělního rána.

Záměr pronájmu se týká mobilního stánku u Malého jezu. Součástí areálu jsou také veřejné tolaety, převlékací kabinky a zmrzlinový stánek. Provoz bude na dobu určitou do 30. 9. 2023. 

„Budoucí nájemce je povinen vlastním nákladem a na svůj účet zajistit po celou dobu pronájmu používání výhradně vratných nápojových obalů (kelímky). Budoucí nájemce se zavazuje zajistit, aby objekty s občerstvením splňovaly podmínky Manuálu regulace reklamy na veřejných prostranstvích Českých Budějovic,“ zmiňuje veřejně dostupný dokument některé podmínky.

Nabídnutá výše nájemného hraje při rozhodování větší roli - 60 procent. Zbylých 40 procent tvoří koncepce využití prostoru a podnikatelský záměr. Zájemci mohou podávat nabídky do 23. června. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky české budějovice, občerstvení, gastro, zakázka, soutěž, provozovatel, budvar aréna, malý jez, malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce nabízí provoz občerstvení. Jedno v Budvar aréně, druhé u jezu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.