Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Doprava

Desítky tisíc aut se dál valí přes Olbramovice. ŘSD chybí čtyři tisíce metrů čtverečných pozemků pro stavbu obchvatu

Stavba obchvatu Olbramovic se protáhne, otázkou zůstává o kolik měsíců. Realizace projektu poblíž Čapího hnízda fakticky začala, dělníci ale zatím nemohou „kopnout“ do země. Ne všechny pozemky, přes které by měl vést obchvat, jsou vykoupeny.

Oprava zábradlí na lávce přes Litvínovickou ulici vyjde na necelé dva miliony

Zábradlí na lávce přes Litvínovickou ulici čeká výměna. Opravy vyjdou na necelé dva miliony a neměly by omezit provoz. Hotovo bude podle náměstka primátora Ivo Moravce v květnu.

Na jihu Čech leží na některých silnicích zledovatělý sníh

Silnice na jihu Čech jsou většinou holé a vymrzlé. Teploty v noci klesaly od minus deseti k minus 18 stupňům Celsia v horských oblastech. Na některých silnicích nižších tříd zůstává místy ujetá a zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice...

Na některých jihočeských silnicích se mohou tvořit závěje

Na některých vozovkách v Jihočeském kraji se mohou tvořit závěje. V řadě míst se po ránu vyskytují sněhové přeháňky a takéfouká vítr. Policie řeši několik dopravních nehod, žádné nejsou našěstí vážné. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Správa a údržba silnic má pro jihočeské silnice na zimu připraveno 33 tisíc tun soli

Sůl nad zlato v tomhle případě neplatí. Kromě zásob, které by zaplnily českobudějovické náměstí do výšky 2,5 metru, je připraveno i 60 tisíc tun štěrku a v pohotovosti je připraveno 188 sypačů.

Na řidiče čeká nový bodový systém. O papíry budou moci přijít mnohem rychleji než do teď

Novinek má Ministerstvo dopravy v rukávu hned několik. První změnou by měl být počet kategorií. Ze současných 5 (2,3,4,5 a 7 bodů) zůstanou jen dvě a to 4 a 6 bodů. Důvod je prostý. Ministr dopravy Dan Ťok si chce došlápnout na piráty silnic a...

Železnice na jihu Čech budou provozovat České Dráhy. Leo expres z výběrového řízení odstoupil

V tendru Jihočeského kraje za šest miliard korun na desetileté provozování železničních tratí po roce 2019 zůstaly jako jediný účastník České dráhy. Firma Leo Express ve středu z výběrového řízení odstoupila. Do konce dubna chce mít kraj s...

VAROVÁNÍ: Meteorologové vydali další výstrahu před náledím

Během dnešního dne se na jihočeských silnicích bude opět tvořit náledí. Rtuť teploměru v noci na některých místech spadne až k - 9 stupňům.

Na jihu Čech stále sněží. Komplikuje se doprava, několik stovek domácností je bez elektřiny

Jihočeští policisté řešili od rána několik dopravních nehod. Počasí stále dopravu na jihu Čech komplikuje. Zastavit se musela i železniční doprava směrem na Lipno nad Vltavou, kde byly na trati popadané stromy. Bez elektřiny je také několik...

VIDEO: Silnice do Rakouska jsou téměř nesjízdné. U Dolního Dvořiště se kvůli nehodě tvoří kolony

I na jihu Čech komplikuje dopravu počasí. Některé silnice směrem do Rakouska jsou téměř nesjízdné. Před hraničním přechodem Dolní Dvořiště jsou kvůli nehodě kamionu na rakouské straně několikakilometrové kolony.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.