Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Silný déšť v Budějcích zatopil silnice. Hasiči zasahují na několika místech

Podle předpovědi meteorologů dorazily na jih Čech silné bouřky. Vydatný přívalový déšť zkomplikoval dopravu na několik ulicích v Českých Budějovicích, kde zasahují hasiči. Výstraha trvá až do dnešní noci.

„V Českých Budějovicích komplikuje déšť dopravu. Obvyklým místem, kde se hromadí voda a průjezd je velmi nebezpečný, je Nádražní ulice pod viaduktem. Projíždějte s opatrností. Aktuálně řešíme 10 událostí v ulicích Pražská, Nemanická, U pražské silnice. Čerpáme vodu ze sklepů,“ uvedli hasiči na sociální síti X (dříve Twitter).

Policie uvedla, že silnice pod viadukty v ulicích Generála Píky a Pražská třída jsou neprůjezdné. „Doprava je na místech řízena hlídkami policie,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Výstrahu před silnými bouřkami vydali meteorologové dnes. Upozornění platí pro celý Jihočeský kraj až do dnešní 23 hodiny. Bouřky podle nich může doprovázet silný vítr a také kroupy. 

Česko zasáhnou silné bouřky, varovali meteorologové

Část České republiky mohou dnes odpoledne zasáhnout místy až silné bouřky. Výstraha platí pro celý kraj od dnešní páté hodiny odpoledne. Padat mohou i kroupy.

„Jedná se o multicely v podobě shluků. Jejich pohyb je poměrně pomalý. Momentalně je v jejich rámci nejpravděpodobnějším jevem přívalový déšť a vyskytují se i kroupy o průměru do 2 cm," komentovali meteorologové na Twitteru.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eliška Uhrová

Štítky počasí, krimi, doprava, meteorologové, výstraha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný déšť v Budějcích zatopil silnice. Hasiči zasahují na několika místech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.