Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policie stále pátrá po totožnosti mrtvého muže, kterého našla v lese u Nové Pece

Jihočeští policisté stále pátrají po totožnosti mrtvého muže, kterého našli koncem loňského prosince v lese u Nové Pece. Podle dosavadního vyšetřování muž s největší pravděpodobností v lese spáchal sebevraždu. Z databází hledaných a pohřešovaných lidí se nepodařilo zjistit, o koho se jedná. Policie se proto znovu obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při identifikaci.

Tělo muže ve značném stupni rozkladu objevili policisté v prosinci loňského roku v lese u Nové Pece. „Kriminalisté pracují s verzí, že zde muž spáchal sebevraždu. S ohledem na blízkost státní hranice s Německem i Rakouskem a skutečností, že věci, které byly u mrtvoly nalezeny, odpovídají spíše uživateli hovořícímu německy, nelze vyloučit, že se jedná o cizince,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

U těla byly nalezeny dioptrické brýle značky Mexx, inhalátor Salbutamol - ratiopharm N Dosieraerosol pro léčbu astmatu a jiných dýchacích obtíží, černý batoh značky Topmove s osobními věcmi a drobná hotovost v eurech.

Muž byl podle policie ve věku kolem 40 let, 170 až 175 centimetrů vysoký, pravděpodobně štíhlé postavy. Měl hnědé a krátké vlasy. Na sobě měl mít tmavou mikinu značky Watson's, světlé tričko s krátkým rukávem značky Primark a plátěné kalhoty Crivit. 

„Kriminalisté prověřili databáze hledaných i pohřešovaných osob, restaurace i penziony v okolí. O spolupráci požádali také policisty z okolních států a vytvořili také portrét mužova obličeje. Zatím žádný z policejních postupů nepřinesl výsledky, a proto se policisté obracejí na veřejnost. Veškeré informace k tomuto případu volejte na linku 158,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, pátrání, totožnost, smrt, muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stále pátrá po totožnosti mrtvého muže, kterého našla v lese u Nové Pece  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.