Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na Strakonicku se srazilo šest aut. Záchranáři ošetřovali pět zraněných

, aktualizováno 7. května 2024, 19:00

Zcela neprůjezdná byla silnice I/4 u Kbelnice na Strakonicku. Srazilo se tady šest aut. Při nehodě se zranilo pět lidí, na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala po půl páté odpoledne na silnici I/4 u Kbelnice na Strakonicku. Podle policejního mluvčího Miroslava Šupíka šlo o hromadnou nehodu šesti vozidel. „Silnice je zcela neprůjezdná,“ uvedl kolem páté hodiny odpoledne Šupík.

Řidič jednoho z osobních vozů měl ze zatím neznámých důvodů přejet částečně do protisměru, kde se zrcátky srazil s protijedoucím vozidlem. „Následkem střetu došlo k nehodě dalších čtyřech vozidel, jedoucích za vozidlem značky Volvo. Vzhledem k závažnosti zranění nebylo u podezřelého řidiče na místě možné provést dechovou zkoušku,“ doplnil Šupík.

Nehoda si vyžádala pět zraněných lidí, na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, přistával také vrtulník. „Záchranáři poskytli akutní bezodkladnou péči pěti zraněným osobám. Dvě z nich zůstaly ve voze zaklíněny a bylo nutné jejich vyproštění. Všichni zranění utrpěli převážně středně těžká poranění v oblasti trupu, u některých nevylučujeme podezření ani na těžká poranění,“ řekla Novinkám mluvčí zdravotních záchranářů Zuzana Fajtlová.

Omezení na silnici trvalo do zhruba osmi hodin večer. „Objízdná trasa ve směru od Strakonic vede přes Řepici na Radomyšl, ve směru od Drhovle na Kbelnici, Osek a Radomyšl," doplnil Šupík.

Ohodnoť článek

Foto ZZS JK, HZS JK

Štítky krimi, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Strakonicku se srazilo šest aut. Záchranáři ošetřovali pět zraněných  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.