Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Sezona se povedla. Teď se těšíme na léto, říká trenér Dynama Zápotočný

Českobudějovickému Dynamu včera skončila sezona. Jihočeši prohráli v Liberci 0:4. Trenér Tomáš Zápotočný přiznal, že jeho tým na severu Čech nehrál dobře, celkově ale sezonu hodnotí pozitivně.

Dynamo odvetu semifinále nezvládlo, postupuje Liberec

Nepovedený závěr sezony prožilo na severu Čech budějovické Dynamo. Doufalo, že se mu podaří postoupit do finále skupiny o umístění, to se mu ale nepodařilo. Po porážce 0:4 mu končí aktuální sezona FORTUNA:LIGY.

„Ten zápas se mi hodnotí těžko. Liberec nás přejel. Fotbal se nehraje na krásu. Liberec byl dnes důraznější ve vápně, kde se fotbal rozhoduje. Zaslouženě vyhrál a já jim mohu jen gratulovat,“ řekl trenér Tomáš Zápotočný

S trenérem Markem Niklem realizační tým motivoval kádr, aby zabojoval o postup do finálové váze nadstavby. To se ale nepodařilo. Zápotočný po dvojzápase řekl, že diváci viděli hezká utkání a hodně branek. 

„Prostřední skupinu hanit nechci, je to ligový zápas jako každý jiný. Hráči hrají o své jméno, o svůj kredit. Jako hráč jsem to měl nastavené tak, že každý zápas je důležitý. A stejně to mám i jako trenér,“ popsal Zápotočný, který si včera zároveň připomněl povedenou část kariéry, kterou strávil právě v Liberci.  

Zápotočný včera rovnou shrnul uplynulou sezonu. „Já ten půlrok mohu hodnotit velice pozitivně. Udrželi jsme se v lize a dostali se do prosřední skupiny. Spousta lidí říkala, že budeme hrát baráž, ne-li spadneme. Těším se na léto, kdy si s Markem Niklem připravíme tým podle svých představ,“ vzkázal trenér. Ten ocenil hlavně to, že se Dynamu dařilo sbírat body na Střeleckém ostrově. Naopak venku Jihočeši vybojovali jen dva body. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, tomáš zápotočný, liberec, české budějovice, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezona se povedla. Teď se těšíme na léto, říká trenér Dynama Zápotočný  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.