Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeské letiště vybralo provozovatele občerstvení v terminálu

Jihočeské letiště České Budějovice ukončilo výběrové řízení na provozovatele komerčních prostor v areálu terminálu. Obchůdek tam bude provozovat COOP Jednota Kaplice, informovalo letiště v tiskové zprávě.

Obchody či servis letadel? Jihočeský kraj řeší využití ploch českobudějovického letiště

Již řadu let čekají rozlehlé pozemky na využití v areálu Jihočeského letiště České Budějovice. Vedení Jihočeského kraje proto nyní řeší, jak naložit s více než 150 hektary. Vzniknout tam mohou haly určené pro servis letadel. Možných záměrů je ale...

Vedení letiště o novince informovalo v tiskové zprávě. „V naší výzvě zvítězila „COOP Jednota Kaplice“ Jednota Kaplice a my jsme rádi, že můžeme podpořit právě tuto společnost. Určitě ji všichni znáte. COOP nabízí zejména regionální jihočeské potraviny a významně se angažuje i v programech „Chutná hezky. Jihočesky“ a „Jihočeské tržiště“,“ stojí ve vyjádření.

Zástupci letiště vyhlásili také anketu, kde se snažili zjistit, co cestující od budoucího provozovatele očekávají. 

Jihočeské letiště v Plané u Českých Budějovic se chystá na novou sezonu. Ta nabídne více letů a řadu novinek, které souvisí i s občerstvením cestujících. Letiště totiž vypisuje záměr pronájmu gastro provozu a obchodních prostor.

„Sortiment budou mít pestrý. Přesně tak, jak jste si o něj psali v naší anketě – balené potraviny, které si budete moci vzít s sebou na palubu letadla, drogerii, léky, tiskoviny, drobnou elektroniku a další cestovatelské nezbytnosti. Obchůdek najdete ve veřejné části terminálu, hned vedle odbavovacích přepážek Check-in,“ stojí v tiskové zprávě. 

Sezona začíná 25. května. Z jihu Čech se bude létat do Řecka, Bulharska, Tuniska, Turecka a Španělska. Jihočeský kraj loni dokončil transformaci areálu na mezinárodní civilní letiště. Od srpna, kdy provoz zahájilo, z něj odlétlo na dovolenou přibližně 5 000 lidí. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihočeské letiště Č. Budějovice

Štítky jihočeské letiště, české budějovice, občerstvení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské letiště vybralo provozovatele občerstvení v terminálu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.