Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Doprava

Na Dobrovodské už se bude pokládat asfalt. Uzavírka končí k poslednímu květnu

Uzavírka Dobrovodské ulice v Suchém Vrbném se chýlí ke konci. Výměna parního potrubí za horkovodní skončila už před měsícem, na řadě je teď asfaltování. To by mělo začít už zítra. Celková uzavírka skončí na konci května.

Ředitelství silnic a dálnic může dostavět D3 u Ševětína, soud zamítl žalobu

Ředitelství silnic a dálnic může dokončit 50 metrů dálnice D3 v části Ševětín-Borek. Krajský soud v Českých Budějovicích zamítl žalobu majitele pozemku proti vyvlastnění. Jednalo se o poslední pozemek nutný k dokončení celé stavby, dodal.

Budějce chtějí za sto milionů upravit vozovnu trolejbusů

Budějce připravují úpravu vozovny trolejbusů, po níž by sem mohla městská hromadná doprava přijíždět ze dvou směrů. Zatím se trolejbusy do vozovny dostanou jen z Pražské třídy. Po úpravě by jako příjezd mohly využívat i trasu z třídy Generála...

Cyklobusy hojně využívané turisty po šestnácti letech nevyjedou. Trasy na Třeboňsku, Jindřichohradecku nebo na Šumavě tak budou bez pravidelných linek. Během letních měsíců využilo možnost cyklobusů skoro 20 tisíc turistů. Podle společnosti...

Správa železniční dopravní cesty postaví v Písku novou zastávku, bude blíž centru

Správa železniční dopravní cesty začne ve druhé polovině roku stavět novou vlakovou zastávku Písek jih, která lidem zkrátí cestu do centra města. Náklady budou necelých 21 milionů korun. Zastávka by měla být hotová v říjnu. Kvůli pracím bude na...

Na parkovišti nedaleko Kauflandu došlo k navýšení parkovacích míst

Na parkovišti u Kauflandu, které bylo bráno jako odstavné pro kamiony, vzniklo 86 míst pro osobáky a pět pro osoby ZTP. Místo pro kamiony zůstalo. Parkoviště je bezplatné.

Rallye uzavře několik silnic, řidiči musejí počítat s komplikacemi

Zítra začíná 47. ročník Rallye Český Krumlov. Závodníci řidiče na několika místech omezí. S komplikacemi musejí počítat od rána do brzkých ranních sobotních hodin. Omezení se dotkne i cestujících linkových autobusů.

VIDEO: Téměř třetina usmrcených při autonehodách nebyla připoutána

Nejúčinnějším nástrojem pasivní bezpečnosti jsou jednoznačně bezpečnostní pásy. Přesto polovina mladých řidičů EU ve věku 18 až 28 let přiznává, že v minulém roce jela v autě, kde nebyly použity bezpečnostní pásy. Evropská unie i proto formálně...

Italská firma, která staví dálnici D3, má další problém. Po Slovensku vypovědělo smlouvu i Polsko

Italská stavební firma Salini Impregilo, která je jedním ze zhotovitelů jižní části obchvatu Budějc, má po Slovensku další problém. Kvůli neplnění závazků od smlouvy odstoupilo i Polsko.

Oprava horkovodu uzavře v Budějcích další silnici

Řidiči v Budějcích budou muset počítat s dalším omezením. Stavební práce na horkovodu uzavřou první dva červnové víkendy silnici Ledenická u křižovatky s ulicí Edvarda Beneše.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.