Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Společnost

Za vstup na plovárnu nebo zimní stadion si lidé od ledna připlatí

České Budějovice zvýšily od ledna ceny na městských sportovištích. Lidé zaplatí více než dřív například na zimním stadionu, na plovárně nebo ve sportovní hale. Zdražení je přibližně o deset procent.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Během středy a čtvrtka má Českou republiku zasáhnout podle meteorologů silný vítr. Výstraha platí od středečního poledne až do čtvrtečního odpoledne. Vítr může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

Povodí Vltavy vyhlásilo architektonickou soutěž o návrh areálu ve Strakonicích

Státní podnik Povodí Vltavy vyhlásil architektonickou soutěž o návrh nového provozního střediska ve Strakonicích. Zahájení stavby je naplánováno na rok 2025 a předpokládané náklady jsou 85 milionů korun bez DPH.

V noci na středu bude vrcholit meteorický roj Kvadrantidy

V noci na středu bude vrcholit meteorický roj Kvadrantidy. Jde o jeden z nejbohatších rojů, jenž je téměř pravidelně aktivní hned zkraje nového roku.

Svatební veletrh České Budějovice se 7. ledna vrací na Výstaviště

Načerpat inspiraci pro svůj den D můžou v sobotu na českobudějovickém výstavišti všichni zasnoubení. Při plánování svatby jim svojí originalitou, osobním přístupem i profesionalistou pomůže kolem stovky dodavatelů ze svatebního odvětví.

V jižních Čechách pokračuje epidemie akutních respiračních infekcí

V Jihočeském kraji pokračuje epidemie akutních respiračních infekcí, která začala minulý týden. Na 100 tisíc obyvatel regionu připadá 2 217 případů onemocnění. Je to o 8,5 procenta víc než před týdnem. U chřipky připadá na 100 tisíc obyvatel...

Letošní rok nebude jednoduchý, ale zvládneme ho, myslí si premiér Fiala

Letošní rok nebude jednoduchý, ale Česká republika ho zvládne, je přesvědčen premiér Petr Fiala (ODS). I když Česko neprožívá jednoduché období, není důvod ztrácet naději a nedívat se do budoucnosti s pozitivním očekáváním, řekl v nedělním...

ROK 2022: Stopa Ladislava Vrabela, atentát na Babiše nebo legendární pikador

Rok 2022 je za námi. Pojďme se za ním ale ještě ohlédnout v přehledu nejzajímavějších textů, které na webu Budějcké Drbny vyšly.

O letiště mají zájem další firmy. Svou budoucnost vidím na jihu Čech, říká hejtman Kuba

Jihočeský kraj v uplynulém roce řešil uprchlickou krizi, na kterou navázala ta energetická. Další náročný rok hodnotí v rozhovoru pro Budějckou Drbnu hejtman Martin Kuba (ODS). V nadcházejících letech bude podle něj kraj řešit dopravní stavby,...

Rok 2023: Tábor chystá výstavbu lávky, Krumlov se zaměří na bytové domy

Jihočeská města si připravila rozpočet na rok 2023. Jindřichův Hradec bude řešit rekonstrukci čističky, v Táboře si připravili peníze na výstavbu nové lávky. Ve Strakonicích bude hlavní investicí oprava Volyňské ulice.

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.