Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Společnost

Drag queens si v reality show vychovávají své nástupce, učí je se líčit i chodit na podpatcích

Drag queens na HBO GO ukážou, jak se stát jednou z nich. Na Netflixu zase zápasnice MMA Halle Berryová rozdává rány, Benedict Cumberbatch ovládá ranč na Divokém západě a Kevin Hart se zaplete do zločinu, z kterého bude těžko hledat cestu ven.

U Lipna vzniká nový běžkařský areál, trasy vedou Českem i Rakouskem

V Pasečné u Přední Výtoně na Lipensku vzniká lyžařský areál. Buduje ho tam partnerský pár Tomáš Mandát a Kamila Sušanková u penzionu Dobík. Inspirovala je k tomu láska k okolní přírodě a zimním sportům.

Do Kary jsem jel rovnou z vojny, později se stala mým celoživotním tématem, říká Rinth. Firmu teď staví na nohy

O svých zaměstnancích mluví jako o týmu, bez kterého by to nešlo. „Každý ve firmě je stejně důležitý,“ říká Zdeněk Rinth. Jeho jméno v posledních měsících plní novinové stránky především kvůli jeho vztahu k české firmě Kara Trutnov. V roce 1973...

Vysokoškolský kampus v srdci Českých Budějovic se zazelenal

Na sklonku roku pokřtila Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích dva projekty, které do kampusu na Okružní přinášejí spoustu nové zeleně, a to nejen pro vysokoškolské studenty, ale i pro žáky mateřské školy: výsadba nových...

Energetický trh s prudkými výkyvy zasáhl i centrální vytápění v bytových domech. Co s tím? Hledejte nové zdroje

Překotný vývoj na trhu s energiemi a surovinami, strmý růst cen energií – to jsou faktory, které dodnes ovlivňují život téměř každého v Česku. A dlouho tomu nebude jinak. Ceny už se dle odborníků nikdy nevrátí na původní hodnoty. Týká se to i...

Firma CTP se vzdala pozemků u Budějovic. Nový investor chystá developerský projekt

Dlouholetá snaha společnosti CTP je u konce. Prodala pozemky u Hrdějovic na Českobudějovicku, kde chtěla postavit několik hal. Proti byli zástupci okolních obcí, odpor vyjádřili také náměstek českobudějovického primátora Juraj Thoma (Občané pro...

Skiareál Lipno v neděli zahájí sezonu, otevře novou sjezdovku

Jihočeský Skiareál Lipno zahájí v neděli sezonu. Pro návštěvníky otevře novou sjezdovku Lipenská a dvousedačkovou lanovku. Pokud to počasí umožní, bude areál dále zasněžovat i další svahy.

Nákupem výrobků můžete podpořit Centrum Bazalka

I přes zákaz konání vánočních trhů můžete nákupem výrobků podpořit Centrum BAZALKA, stacionář pro děti s těžkým kombinovaným postižením a poruchami autistického spektra.

Konference Sdílení pracovních kompetencí napříč generacemi proběhla na konci listopadu v Národní technické knihovně

24. listopadu proběhla v Národní technická knihovně v Praze celostátní konference Sdílení pracovních kompetencí napříč generacemi pod záštitou pana rektora VŠTE v Českých Budějovicích, Vojtěcha Stehela.

Písek bude v příštím roce hospodařit se schodkem 350 milionů korun

Písek bude v příštím roce hospodařit se schodkem téměř 350 milionů korun. Na výdaje plánuje 1,2 miliardy korun. Rozpočet schválili na dnešním zasedání písečtí zastupitelé, hlasovalo pro něj 15 z 24 přítomných. Schodek město uhradí ze svých rezerv.

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.