Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Společnost

Hasiči v Novém Vrátě budou mít nové zázemí. Rekonstrukce vyjde na tři miliony

Dobrovolní hasiči v Novém Vrátě budou mít nové sídlo. To staré totiž prochází generální rekonstrukcí za tři miliony korun. Hotovo má být podle náměstka primátora Tomáše Bouzka v druhé polovině listopadu.

Ve Stožci otevřeli Lesní dílnu. Poslouží školákům a popíše historii Šumavy

Nejen školy budou využívat nové prostory, které dnes představila Správa NP Šumava. Lesní dílna se nachází v obci Stožec na Prachaticku v domě u Studené Vltavy.

Hlasování o nápadech obyvatel se blíží. Navrhují běžeckou trať či hřiště

Skate park v Suchém Vrbném, sportovně relaxační zóna ve Stromovce nebo dvě lezecké stěny. To jsou jen některé projekty obyvatel Českých Budějovic, které postoupily do dalšího kola participativního rozpočtu. V říjnu mohou lidé hlasovat o tom, na...

Dům umění bude mít pod střechou vyhlídku na náměstí. Práce začnou příští rok

Do konce roku 2023 má na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. skončit rekonstrukce Domu umění. Uskupení ateliérů z Německa a Česka dopracovalo podobu objektu, který nabídne kromě jiného vyhlídku pod střechou.

Svatojánský kopeček se letos poběží

Středa, 22. září 2021, 09:03Společnost

Svatojánský kopeček se letos poběží

Centrum Bazalka pořádá ve spolupráci s iniciativou Běžímpro.cz šestý ročník benefičního běhu „Svatojánský kopeček“. Letos se běh po loňské virtuální verzi opět vrací na náves obce Svatý Jan nad Malší a trasa vede malebnou okolní krajinou.

Dnes nastává podzimní rovnodennost a začíná astronomický podzim

Dnes nastává podzimní rovnodennost, končí astronomické léto a začíná podzim. Slunce vstoupí ve 21:21 středoevropského letního času do znamení Vah, kdy se střed Slunce nachází nad zemským rovníkem, takže rovnoměrně osvětluje obě polokoule. Den...

Jak na dobrou kávu? Základem je čistá voda, kvalitní zrna a správně udržovaný kávovar, říkají majitelé Espressoservis

Prodejem, pronájmem a servisování automatických kávovarů se věnují už téměř patnáct let. Za tu dobu jim dílnou prošly tisíce strojů a klientům dodali stovky tun kávy. Manžele Boušovi spojuje s kávou rodinný, osobní i profesní život. Proto jsou...

Linka čtyři zatím zůstává. Dopravní podnik řeší přidávání řidičům a další opatření

Nejméně měsíc by měl Dopravní podnik města České Budějovice bez problémů zajistit službu, kterou poskytuje. Na tiskové konferenci to dnes řekl primátor Jiří Svoboda. Mezitím je podle něj nutné získat nové řidiče. Kvůli tomu se mají zástupci...

V Budějovicích začala topná sezona, síť pokrývá 30 tisíc domácností

V jihočeském krajském městě začala topná sezona. Teplárna České Budějovice zahájila minulý týden nahřívání distribuční sítě, která měří 162 kilometrů. Zimní provoz odstartoval v pondělí 20. září.

Křižovatka u Velešína je průjezdná bez omezení, dopravní značení zmizelo

Bez zdržení ode dneška projedou řidiči přes křižovatku u Velešína na Českokrumlovsku. Na hlavním tahu z jihu Čech na Rakousko se v posledních měsících tvořily kolony právě kvůli úpravě tohoto místa.

Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.