Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

BŘEZEN 2024: Barista je mistrem republiky. Lidé posílají peníze na kostel

Jaká témata v březnu řešili obyvatelé Jihočeského kraje? Hejtmanství pokračuje v přípravě velkého projektu nedaleko českobudějovické nemocnice, kde má vzniknout nová čtvrť. Budějcká Drbna popisovala také protest zemědělců, budoucnost Kendeho vily či příběhy úspěšných Jihočechů.

Rozsáhlou investici nedaleko centra Českých Budějovic chystá vedení Jihočeského kraje. Mezi ulicemi G. Svobody a B. Němcové mají vzniknout domov pro seniory, bytový dům či sociální služby. 

Nové budou vyrostou směrem do ulice G. Svobody, tam budou bytový dům a sociální služby se 72 byty a 108 lůžky. Kromě bazénu se počítá i s dalším zázemím pro regeneraci klientů s neurodegenerativními nemocemi. Vůbec nejblíže k centru Českých Budějovic architekti navrhli bytový dům a služby pro děti, v tomto objektu se počítá se 37 byty. Chybět nebude ani podzemní parkoviště. 

V Českých Budějovicích vznikne nová čtvrť. Nabídne byty i domov pro seniory

Rozsáhlou investici nedaleko centra Českých Budějovic chystá vedení Jihočeského kraje. Mezi ulicemi G. Svobody a B. Němcové mají vzniknout domov pro seniory, bytový dům či sociální služby. Výstavba by mohla začít už příští rok, předběžný odhad...

Také jihočeští zemědělci se v březnu dopoledne zapojili do protestní akce. Traktory zamířily například před areál Výstaviště České Budějovice či na hraniční přechod Strážný. Akce se konala den před summitem premiérů Evropské unie.

Také jihočeští zemědělci se ve středu dopoledne zapojili do protestní akce. Traktory zamířily například před areál Výstaviště České Budějovice či na hraniční přechod Strážný. Akce se koná den před summitem premiérů Evropské unie.

Jedním z bodů na zasedání budějcké rady města byl pronájem Kendeho vily. Kulturní památku koupilo město v minulém roce za 20 milionů korun. Nyní ji chce otevřít lidem. O provoz se bude starat společnost Post Bellum, která zde plánuje komentované prohlídky, semináře a workshopy.

„Přemýšleli jsme o náplni, protože je vždy fajn, když ty památky žijí a nejsou tam jen statické výstavy,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Bouzek (TOP 09), který už v minulosti řekl, že o náplni bude jednat s několika společnostmi.

Kendeho vila se otevře lidem. Provozovat ji bude Post Bellum

Jedním z bodů na pondělním zasedání budějcké rady města byl pronájem Kendeho vily. Kulturní památku koupilo město v minulém roce za 20 milionů korun. Nyní ji chce otevřít lidem. O provoz se bude starat společnost Post Bellum, která zde plánuje...

Jihočeské letiště České Budějovice ukončilo výběrové řízení na provozovatele komerčních prostor v areálu terminálu. Obchůdek tam bude provozovat COOP Jednota Kaplice, informovalo letiště v tiskové zprávě.

Jihočeské letiště vybralo provozovatele občerstvení v terminálu

Jihočeské letiště České Budějovice ukončilo výběrové řízení na provozovatele komerčních prostor v areálu terminálu. Obchůdek tam bude provozovat COOP Jednota Kaplice, informovalo letiště v tiskové zprávě.

Princip je jednoduchý. Ze tří šálků uhodnout ten, ve kterém je jiná káva. Zdánlivě jednoduchá soutěžní disciplína s sebou ale nese dlouhou a poctivou přípravu, které se nevyhne ani dietní režim. Budějcký barista Zbyněk Vojtěšek z kávového kontejneru qb box zvítězil na mistrovství České republiky Czech Cup Tasters 2024 a kvalifikoval se tak na světový šampionát v Chicagu.

„Mě vždycky hrozně zajímala senzorika v kávě, určování chuťových profilů, poznávání různých káv. Proto i ve volném čase chodím po kavárnách, ochutnávám a bavím se s lidmi z tohoto odvětví,“ popsal Zbyněk Vojtěšek pro Budějckou Drbnu.

Cíl je neskončit poslední. TOP 16 by byla geniální, říká barista Zbyněk Vojtěšek o světovém šampionátu

Princip je jednoduchý. Ze tří šálků uhodnout ten, ve kterém je jiná káva. Zdánlivě jednoduchá soutěžní disciplína s sebou ale nese dlouhou a poctivou přípravu, které se nevyhne ani dietní režim. Budějcký barista Zbyněk Vojtěšek z kávového...

Velký zápas za sebou má David Popovič, který se minulý týden poprvé představil v organizaci I am fighter (IAF). Postavil se proti němu zkušený Jan Mudraninec, kterému však dvacetiletý zápasník z Českých Budějovic nedal šanci. I přes tři zlomené prsty totiž dokázal zápas ukončit v prvním kole.

Před zápasem si Popovič zlomil tři prsty, přesto ho ukončil v prvním kole

Velký zápas za sebou má David Popovič, který se minulý týden poprvé představil v organizaci I am fighter (IAF). Postavil se proti němu zkušený Jan Mudraninec, kterému však dvacetiletý zápasník z Českých Budějovic nedal šanci. I přes tři zlomené...

Poprvé po 25 letech se vodní nádrž Bagr v lesoparku Stromovka dočkala pořádné údržby. Město nechalo Bagr vypustit a vyčistit ho od nastřádaných odpadků, bahna a listí. To vše by mělo spolu s dalšími kroky pomoct ke zlepšení kvality vody.

„V tuto chvíli jsme Bagr slovili, takže v něm nejsou žádné ryby, nebo alespoň minimum. Odstraníme disturbanci na dně, která zvedala ten sediment do vodního sloupce, a to snižovalo průhlednost. Voda pak vypadala špinavá,“ popsal vedoucí odboru ochrany životního prostředí Radek Kyrian.

Bagr prošel velkou údržbou. Poprvé po 25 letech

Poprvé po 25 letech se vodní nádrž Bagr v lesoparku Stromovka dočkala pořádné údržby. Město nechalo Bagr vypustit a vyčistit ho od nastřádaných odpadků, bahna a listí. To vše by mělo spolu s dalšími kroky pomoct ke zlepšení kvality vody.

Chlum u Třeboně pořádá sbírku na obnovu Kostela Nanebevzetí Panny Marie, který na začátku tohoto týdne zachvátil požár. Předběžná škoda byla stanovena na 15 milionů korun. Při požáru se nikdo nezranil.

Chlum u Třeboně pořádá veřejnou sbírku na obnovu kostela, který zachvátil požár

Chlum u Třeboně pořádá sbírku na obnovu Kostela Nanebevzetí Panny Marie, který na začátku tohoto týdne zachvátil požár. Předběžná škoda byla stanovena na 15 milionů korun. Při požáru se nikdo nezranil.

Ohodnoť článek

Foto Koláž Budějcká Drbna

Štítky drbna, budějcká drbna, české budějovice, březen, ohlédnutí, zprávy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BŘEZEN 2024: Barista je mistrem republiky. Lidé posílají peníze na kostel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.