Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Březen 2021: Protesty, rozhovory, ale i politické kauzy. Co zajímavého vyšlo v březnu?

Třetí měsíc roku 2021 je za námi a my jsme si pro vás připravili to nejlepší, co pro čtenáře Budějcké Drbny redakce v březnu vydala.

Rozhovory:

Ani v březnu nechyběly na webu Budějcké Drbny zajímavé rozhovory. V rámci pravidelné rubriky Neobyčejní jsme připravili povídání se sólistkou baletu Jihočeského divadla Ayanou Nagamori.

Zajímavé povídání z politického prostředí jsme tentokrát přinesli s předsedou Starostů Vítem Rakušanem. Rozhovor na téma nadcházejících voleb, ale i koronaviru si můžete přečíst zde.

Koronavirus:

A u koronaviru ještě chvíli zůstaneme. Budějcemi v březnu hýbala kauza mezi mladíkem a policií, kterou natočilo několik svědků. Mladík, který si odmítla nasadit na náměstí Přemysla Otakara II. roušku byl policií zpacifikován. Podle některých lidí byl zákrok přehnaný, závěr policie byl ale takový, že vše proběhlo v pořádku.

A ještě jedna kauza týkající se koronaviru a budějckého náměstí. Na něm totiž radnice zrušila pronájem zahrádek některým podnikům kvůli tomu, že se na nich shlukovali lidé. To ale podle radnice aktuální opatření zakazují.  

Témata:

V březnu také vyšla skvělá reportáž o Větřní na Českokrumlovsku. O problémech s nepřizpůsobivými se rozpovídal nejen starosta, ale také zastupitel za Dělnickou stanu sociální spravedlnosti.

Jeden z nejčtenějších článků byla vzpomínka na událost, ke které došlo před 76 lety. Právě tehdy se odehrály nejtragičtější nálety spojeneckých vojsk v jižních Čechách.

Politika:

K velkým zvratům došlo také na politické scéně. V Táboře byla odvolána místostarostka Michaela Petrová kvůli nehodě, od které odešla. Ještě bouřlivější byly ale události na březnovém zastupitelstvu Budějc. František Konečný vyzval k rezignaci svého spolustraníka Viktora Lavičku, který měl pobírat peníze od dopravního podniku, který patřil do jeho gesce. Ten nakonec opravdu odstoupil.

Nechyběla ani politická korida. Zastupitelů jsme se tentokrát zeptali na nové přístaviště, které se buduje na náplavce.

Protesty:

V březnu se také konalo několik protestních akcí. Lidé protestovali proti vládním opatřením v Písku, Jindřichově Hradci, a i v Českých Budějovicích. Nejvíce lidí dorazilo na píseckou akci, které se zúčastnil i poslanec Lubomír Volný.

Blogy a komentáře:

Právě poslanci Volnému věnoval komentář šefredaktor Drbna.cz, který se zamyslel nad tím, proč nám vstřícná gesta nastavují nebezpečný precedens.

Objevil se také nový blog, který bude na Buděcké Drbně vycházet pravidelně v úterý. Jeho autorem je Jaromír Cipín a své články nazval „Ze života pod Černou věží“.

Krimi:

Nechyběla samozřejmě ani krimi témata. Velmi zajímavou kauzu odstartovalo odložení čtyřměsíčního chlapečka do strakonického babyboxu. Po několika dnech se totiž ozvala chlapcova matka, která požadovala vrácení svého dítěte.

Zajímavý nález ohlásila na policie běžkyně na Písecku. Našla totiž jedenáct lidských lebek různého stáří. Nešlo ale o jediný podobný nález. Ten samý týden byly na Písecku nalezeny další lidské ostatky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky přehled, březen 2021, téma, koronavirus, rozhovor, COVID-19, policie, Drbna.cz, České Budějovice, Vít Rakušan, Jihočeské divadlo, Lubomír Volný, František Konečný, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Březen 2021: Protesty, rozhovory, ale i politické kauzy. Co zajímavého vyšlo v březnu?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.